LAVANTA – LİMON ve FaydalarıGoogle


sponsorlu bağlantılar


Lavanta

Diğer isimleri: (Lavendel / Lavande / Lavender / Lavandula )

Doğada:: Lavanta çiçeği 20–30 cm boylanan, yarı çalımsı, çok yıllık bir bitkidirLavandula ismi Latince lavare’den gelmekte ve yıkama anlamını taşımaktadır Zira çok aromalı olan bu bitki yıkama veya banyo suyunda kullanılmaktadır Genel olarak lavanta yağı parfümeri ve kozmetik sanayinde, ayrıca sabun ve diğer endüstri kollarında güzel kokusu içi n kullanılmaktadır Ancak lavanta yağı antiseptik özelliğe sahip olduğu gibi, idrar arttırıcı ve romatizma ağrılarını dindirici etkisi de vardır Özellikle sedatif etkisi nedeni ile çay şeklinde lavanta çiçeği kullanılmaktadır

Özellikleri: Gevşetici, antiseptik, anti bakteriyel, antidepresan, dekongestan, diüretik ve doku yenileyici

Kullanıldığı yerler:

Losyon olarak(yoğunluğu azaltılmış): Yara, bere ve kesiklere, burkulmalara, eziklere ve atletlerin formdan düşmelerine karşı kullanılır Bundan başka egzama, ergenlik sivilceleri, yanıklara karşı etkilidir

Kompres olarak/Banyo suyuna Buhar yoluyla: Baş ağrısı, gerilim ve depresyonda kullanılır Baş dönmelerine, baş ağrılarına, iştahsızlık, mide ve bağırsak şişmelerine, sinirlere, kalp çarpıntılarına, titremelere, astıma, genel güçsüzlüğe, gribe, karaciğer ve safra kesesi rahatsızlıklarına, sarılığa, kan toplanmalarına iyi gelir

Tütsü olarak: Nezle, grip, anjin ve bronşitin tedavilerini çabuklaştırır

Ağız çalkalama suyu veya gargara olarak: Ağız içindeki küçük yaraları temizler

Uyarılar: Yüksek yoğunlukta cildi tahriş eder,gebelikte kullanımı önerilmez

Limon

Diğer isimleri: (Zitronenbaum / Limonier citronnier / Lemon tree / Lemon / Citron)

Doğada: Mart-ekim ayları arasında beyazımsı-pembe renkli, güzel kokulu çiçekler açan, 3-5 m boylarında, kisin yapraklarını dökmeyen küçük boylu ağaçlar Vatani Çin olup, Akdeniz bölgesinde geniş çapta yetiştirilirAkdeniz bölgesi ve Doğu Karadeniz de ülkemizde yetişir

Özellikleri: Doku yenileyici, sakinleştirici, antiseptik, anti bakteriyel, anti viral, anti histaminik ve antidepresan

Kullanıldığı yerler:

Kompres olarak/Banyo suyuna Buhar yoluyla: Tazeleyici ve aktive ediciRuhsal sıkıntılardan kaynaklanan kaygıları ortadan kaldıran dengeleyici etkiye sahiptir

Masaj yoluyla: Baş ağrısını giderici, depresyon önleyici, idrar yolu ağrısını dindirici ve rahatlatıcıdırKuvvetli mikrop öldürücü, kullanıldığı bölgede 20 gün kadar antiseptik etkili Adale kuvvetlendirici Spor sakatlıklarında masaj için çok uygundur Karaciğer ve safra kesesi fonksiyonlarını düzenleyicidir

Losyon olarak: Böcek sokmalarında kaşıntı giderici, egzama ve soğuk tahrişlerinde tedavi edici özelliği vardır Cildi temizler

Ağız çalkalama suyu veya gargara olarak: Boğaz ağrısı giderici

Uyarılar: Güneşlenmeden önce kullanmayın, tahriş edici özelliği çok yüksektir


İlgili yazılar:

  1. İbrahim Saraçoğlu Yeni doğum yapmış annelerin perineal bölgedeki ağrıları için lavanta kürü
  2. Lavanta Yağının Faydaları
  3. Lavanta Yağı – Lavanta Yağı Faydaları
  4. Lavanta Çiçeği Faydaları
  5. Stresin ilacı: Lavanta yağı

sponsorlu bağlantılar

İçinizde kalmasın sizde bir şeyler yazın.

İsim: (Gerekli)

eMail: (Gerekli

Yorumunuzu yazın:

 

Sağlık sitesi

Not: Burada yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Hiç bir şekilde, bir tedavi, uygulama ya da karar için asla baz teşkil etmez, etmemelidir. Bu içerik baz alınarak verilecek herhangi bir karar ya da uygulama için bu site sorumluluk taşımaz. Bu yazıyı okumakla bunu kabul etmiş sayılıyorsunuz.